Filteren op

Op maat gemaakte prothese

Een EVE borstprothese is een op maat gemaakte borstprothese door middel van 3d-scantechnieken. Deze borstprothese evenaart uw bestaande borst. De borstprothese kan aangeschaft worden bij een amputatie of maatverschil na een borstsparende operatie of reconstructie.

Voor vrouwen die tegen bepaalde problemen aanlopen, waardoor de standaard borstprothese niet adequaat genoeg is, is de EVE borstprothese wellicht een goede oplossing.

Het is belangrijk dat u de juiste verwijzing van uw behandelend arts heeft, waarin beschreven staat waarom een standaard borstprothese niet adequaat voor u is. De prothese op maat wordt dan vaak vergoed door uw ziektekostenverzekering.

U kunt een afspraak maken voor een intake met 3-scan. Wij zullen u dan alles uitleggen over de eve-prothese, u kiest de kleur van de prothese. De scan wordt naar EVE gestuurd. Wij ontvangen dan een voorstel  voor u op maat gemaakte prothese. Dit voorstel inclusief foto’s zullen wij u per mail toesturen en wij zullen dit telefonisch met u bepreken. Wanneer u akkoord bent met het voorstel en we toestemming hebben van uw ziektekostenverzekering, wordt de prothese door EVE gemaakt. Dit kan ongeveer 4 weken duren.

Wanneer de prothese er is, maken wij een afspraak om de prothese te passen. Wanner het nodig is kunnen wij hem ter plekke nog een klein beetje groter of kleiner maken. Wij zullen u nog instructies geven zodat uw EVE borstprothese mooi zal blijven. Net zoals een confectieprothese, zit er 2 jaar garantie op de prothese. Dit geldt uiteraard niet voor maatverandering (tussentijdse veranderingen van het lichaam).

De EVE borstprothese heeft als voordeel dat deze het lichaam volgt, ook bij oneffenheden van de huid. Hierdoor blijft de prothese beter op zijn plaats zitten. De prothese is licht van gewicht en daardoor ook zeer geschikt voor grote cupmaten. De EVE borstprothese is ook geschikt om mee te zwemmen en te sporten. Wat betreft zwemmen is het dragen in een hoesje wel aan te raden, zodat u hem niet kunt verliezen tijdens het zwemmen.

Het is belangrijk dat u de juiste verwijzing van uw behandelend arts heeft, waarin beschreven staat waarom een standaard borstprothese niet adequaat voor u is. De prothese op maat wordt dan vaak vergoed door uw ziektekostenverzekering. Wanneer de zorgverzekeraar besluit om niet te vergoeden, kunt u altijd de afweging maken om zelf de prothese aan te schaffen.

De kosten voor de op maat gemaakte prothese zijn €495,- per stuk. Dat is inclusief scannen, 3d modelleren en fabriceren van de prothese. Het maakt niet uit wat de grootte van de prothese is. De tepelkleuring kost € 65 extra en wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Op maat gemaakte prothese

Sorry for the inconvenience.

Search again what you are looking for