Verklaring van uw arts

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van een borstprothese is een verklaring nodig van de huisarts of van uw mamacare verpleegkundige. In deze verklaring staat omschreven dat een borstprothese noodzakelijk is in verband met een borstoperatie. Deze verklaring is alleen nodig bij de eerste aanschaf of als u tussentijds, binnen de termijn, een nieuwe prothese nodig hebt omdat uw maat is veranderd.

Vergoeding vanuit de Basis verzekering

De borstprothese wordt vergoed vanuit de basis verzekering. De termijn van de vergoeding van de prothese is bij iedere verzekeraar anders. Bij sommige zorgverzekeraars is dat 1 keer per jaar, bij andere 1 keer per 2 jaar. Daarbij heeft u soms binnen de termijn recht heeft op vergoeding van een nieuwe prothese indien uw maat is veranderd, of omdat de prothese om een andere reden niet meer goed aansluit. Bij vergoeding van de borstprothese vanuit de basis verzekering geldt dat het eigen risico wel wordt aangesproken. Voor 2018 is het eigen risico vastgesteld op € 385,00/ jaar.

Als verzekerde hoeft u de kosten voor de prothese niet voor te financieren. Uw borstprothese wordt direct door ons bij de ziektekostenverzekering gedeclareerd.

Vergoeding vanuit de Aanvullende verzekering

Afhankelijk van welke aanvullende verzekering u hebt afgesloten, vergoeden enkele verzekeraars ook uw prothese-bh en/of prothese-badkleding en/of de verzorgingsmiddelen voor uw prothese. Voor vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering geldt dat uw eigen risico niet wordt aangesproken.

Wilt u weten hoeveel uw basis- en aanvullende zorgverzekering aan borstprothese, en prothese artikelen vergoedt? Klik Link: www.zorgverzekeringen2018.nl

Erkende leverancier hulpmiddelen

Omdat Bodycare aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoet, en daarmee SEMH gecertificeerd is, heeft Bodycare contracten met alle zorgverzekeraars. Dit heeft voor u als voordeel dat wij uw aanschaf rechtstreeks bij de zorgverzekeraar declareren. Heeft u vragen over de zorgverzekering, en/of over de vergoeding die uw specifieke zorgverzekering heeft, dan kunt u altijd bellen of een mailtje sturen. U kunt ons bereiken p het nummer 072 - 562 35 95 of door het contactformulier op de contactpagina in te vullen.

Wilt u meer weten over de SEMH certificering? Bekijk de website.